Teologin unelma-ammatti: Työ lähellä taivasta

Tänään orientoiduin pitkästä aikaa vakavasti väitöskirjan kirjoittamiseen. Pienikin edistyminen on askellusta eteenpäin, vaikka tässä vaiheessa tutkimusten läpikahlaaminen on ajoittain tuskien taivalta. Kunhan tästä suosta selviän, pääsen vaiheeseen, jota eniten odotan: tutkimusaineiston hankinta ja analysointi.

Tämä osa tutkimusta on kuin istuisi lentokoneessa, joka odottaa omaa lähtövuoroaan ruuhkaisella kentällä hermostuneiden asiakkaiden jännittäessä, mahdetaanko ehtiä jatkolennolle. Kone on aivan hetken päästä lähdössä nousukiitoon, mutta vielä on odotettava kärsivällisesti.

Lentokonevertaus siksi, että vuosi sitten temmelsin kuoleman kentän sijaan lentokentällä.

f9eEB_6p8Ls

Teologin unelma-ammatti on olla lähellä taivasta.

Tämä voi tapahtua monilla eri tavoilla, joista yksi on ammatti lentoemäntänä tai stuerttina. Törmäsin usein lennoilla teologikollegoihini, jotka olivat myös päässeet töihin taivaalle – ihan konkreettisesti. Teologin ammattitaito tuli hyötykäyttöön: usein lennot menivät silkaksi sielunhoidoksi ja joskus layoverit muodostuivat jonkinlaiseksi ryhmäterapiaksi, jossa käsiteltiin elämän ongelmia hyvinkin laajalta alueelta.

cc.jpg

Vielä vuosi sitten elämäni oli yhtä lentämistä. Joka kuukausi tuli käytyä kahdessa, kolmessa kaukokohteessa: eri puolilla Kiinaa ja Japania, Etelä-Koreassa, San Franciscossa, New Yorkissa… Layoverilla käytiin usein syömässä koko miehistön kanssa, pyöräiltiin nähtävyyksille, shoppailtiin, uitiin ja kärsittiin unettomista öistä. Japanista käytiin ostamassa sushitarvikkeita ja Kiinasta kaappeihini kertyi hillitön määrä muistikirjoja, joihin kirjoitin runoja lentokenttäkuljetusten aikana. New Yorkin ja San Franciscon shoppailuista en uskalla edes mainita.

Kaukokohteiden lisäksi oli Euroopan kaupunkikohteita, joissa käytiin kääntymässä, rupattelemassa supertehokkaiden ja mukavien lentokenttäsiivoojien kanssa ja jos oikein lykästi, niin takakeittiössä pistettiin lauluksi muusikoiden kanssa, jotka olivat Euroopan kiertueella.

Näyttökuva 2018-3-26 kello 18.53.32

Niin ihanaa kuin lentäminen olikin, taivaalta oli aika siirtyä takaisin tuonelan maailmaan. Nyt kirjoittaessani kuolemasta katselen ikkunastani taivasta, jonka poikki lentokoneet säännöllisesti lentävät.

Ennen työskentelin taivaalla, nyt kirjoitan siitä. Taivaallinen ura tämäkin.

iceland.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s