Kuukausikatsaus: Hektinen huhtikuu

Viime aikojen hiljaisuus johtuu siitä, että olen ollut ylityöllistetty Aasian käännösmarkkinoilla. Olen viimeiset kaksi viikkoa tehnyt käännöstöitä aamuseitsemästä iltayhdeksään kahdella ruokatauolla. Ainakaan työmotivaatiosta ei ole puutetta. Työn ohessa olen oppinut aivan uskomattoman paljon teknologian kehityksestä, autojen valmistuksesta ja korealaisesta tapakulttuurista.

Opin myös, että ruokaohjelmien kääntäminen vatsataudissa ei ole hyvä idea. En enää ikinä pysty katsomaan, kun ankeriasta paistetaan. Olen varmaankin ainoa kääntäjä, joka on joutunut tekemään tiukan deadlinen takia töitä vessan lattialla.

Tutkimukseni on suuntautunut salakavalasti uusille teille: väitöskirjani on muuttunut monografiasta artikkeliväitöskirjaksi. Tähän on paljon syitä: Jos julkistan tutkimustulokseni vasta kolmen vuoden päästä, ne ovat jo vanhentuneita. Kaiken lisäksi tutkijan uran kannalta on kannattavampaa saada paljon julkaisuja yhden monografian sijasta. Väitöskirja valmistuu mukavissa osissa, eikä kaikki tähtää vain yhteen hetkeen tulevaisuudessa.

Olen tästä kaikesta aika innoissani.

Ja vielä enemmän innoissani olen projektista, jonka parissa olen ollut tämän kevään. Siitä en uskalla kertoa vielä enempää, koska se on upeinta, mahtavinta, uskomattominta, mitä minulle on tapahtunut urani kannalta.

Tähdet ovat nyt oikeissa asennoissa ja planeetat sopivilla kiertoradoilla.

Myös painovoimaa on uhattu.

IMG_20180501_093225

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s