Euroviisutunnelmia Lissabonista

Viime aikojen radiohiljaisuudelle on jälleen hyvä syy. Olen ollut epävirallisissa edustustehtävissä Lissabonissa kannustamassa Saaraa Euroviisuissa. Meillä on kansainvälinen euroviisufaniklubi, johon kuuluu ystäviäni Eurooppaa ja Japania myöten. Euroviisut yhdistävät ihmiset, jotka muuten tuskin löytäisivät yhteistä säveltä, modulaatioista puhumattakaan.

Euroviisuilla on aina ollut tärkeä sija elämässäni. Ne eivät ainoastaan yhdistä Eurooppaa, vaan pelastavat myös tylsät junamatkat ja kielimuurilliset illanvietot Itä-Euroopassa: aina voi laulaa yhdessä euroviisuja. Ei ole itäeurooppalaista maata, jossa eivät oman maan edellisvuosien viisut muistuisi mieleen. Karaokea on laulettu, sanoja muisteltu, tanssiliikkeitä tapailtu.

IMG_20180512_201438.jpg

 

Lissabonin Euroviisut olivat aivan mahtavat. On aina yhtä huikeaa päästä näkemään sitä ammattitaitoa ja osaamista, lavan rakentamista ja tv-ohjelman tekoa. Lavalla näkee aivan eri asioita kuin televisiossa. Ja tunnelma on kuin taivaassa.

img_20180508_214746.jpg

Mutta jotta tämänkin postauksen saisi johonkin ennalta määrättyyn kategoriaan, tässä palanen hengellisyyttä:

Viisuaamuna aurinkoisessa Lissabonissa kaverini ehdotti, että lähtisimme etsimään Kristusta. Sieltähän se Kristus löytyi joen toiselta rannalta. Cristo Rei -patsaalta oli huikeat näkymät kaupunkiin ja ilma oli mitä parhain. Löysimme Kristuksen ja Kristus meidät. Oli vaikea olla löytämättä. Niin massiivinen patsas oli.

digcof

Ensi vuonna sitten Israeliin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s