Kuukausikatsaus: Taianomainen toukokuu

Olen ollut viime päivät kuumeessa, joten joudun tarkistamaan päiväkirjoistani, mitä ihmettä olen tehnyt toukokuussa. (Olen päiväkirja-addikti, pidän tälläkin hetkellä seitsemää päiväkirjaa yhtä aikaa, jotta elämäni ja ajatukseni pysyisivät edes jotenkin järjestyksessä.)

Toukokuussa kävin siis Euroviisuissa Portugalissa, tein lähes laittoman määrän käännöstöitä Etelä-Koreaan, tapasin ihania ihmisiä ja olen joka toinen päivä kirjoittanut päiväkirjaani, kuinka upeaa elämä on. Pääsin tutustumaan uusiin rajakokemuksen kokijoihin, luennoimaan kuolemanrajakokemuksista ja tapaamaan muita kirjailijoita keväisissä juhlissa.

Jos olette ikinä miettineet, missä juhlissa on parhaat tunnelmat, ryhtykää kirjailijoiksi.

IMG_20180603_152557

Väitöskirjassani etenin ainakin ajatuksen tasolla askeleen eteenpäin. Kirjailija Ben Kalland kertoi, kuinka hänellä on puhelimessaan sovellus, jonka avulla näkee, kuinka monta tuntia hän on käyttänyt kirjan kirjoittamiseen. Käytän nyt samaa sovellusta väitöskirjan tekoon, jotta näen, kuinka monta tuntia kokonaisuudessaan menee yhden artikkelin kirjoittamiseen.

Että jos joku joskus kysyy, kauan kestää väitöskirjan tekeminen, voin vastata tunnin tarkkuudella.

Ja toukokuussa yksi suuri unelmani varmistui: esikoiskaunoni julkaistaan tänä vuonna!  Se on enemmän kuin lottovoitto. Ja jälleen olen samoissa tunnelmissa kuin ensimmäisen kirjan kohdalla: sitä ei voi uskoa todeksi ennen kuin kirja on kädessä.

Syksyä innolla odottaen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s