Apuraha ja artikkeli – mahdoton on mahdollista!

Heräsin aamulla iloiseen yllätykseen. Sain sähköpostin, jossa kerrottiin, että on viimeinen päivä antaa maksusuunnitelma apurahalle.

Mille apurahalle?!

Olen saanut apurahan väitöskirjani tekoon! Jos sähköpostit tulisivat perille tai googlaisin nimeäni useammin kuin kerran puolessa vuodessa, olisin saanut tietää tämän jo pari viikkoa aikaisemmin. Mutta onneksi edes nyt! Hyvin ehti tehdä maksusuunnitelman viimeisenä palautuspäivänä.

Apurahan voi siis saada ilman tuskaisia apuraha-anomuksia ja hienoja akateemisia ansioluetteloja. Apurahan voi ylipäänsä saada väitöskirjan tekoon. Kun vuosi sitten kävin Helsingin yliopistossa keskusteluja väitöskirjahaaveistani, sain kuulla, kuinka väitöskirjan tekeminen ei kannata, sillä

a) olen nainen

b) apurahoja ei saa, joten tutkimus on silkkaa taloudellista itsemurhaa

c) tohtorikoulutuksesta ei ole mitään hyötyä urani kannalta

d) aikaa, rahaa ja elämä ylipäänsä menee hukkaan.

Jos muuta en pysty väitöskirjallani todistamaan, niin toivottavasti ainakin sen, että väitöskirjan tekeminen osoitti kaikki ennakkoluulot vääriksi.

Nyt myös ensimmäinen tieteellinen artikkelini on julkaistu. Siihen pääsee tutustumaan Suomen Kuolemantutkimusseuran sivuilla.  Ja tällä artikkelilla ei siis ole mitään tekemistä väitöskirjani kanssa, vaan oli puhtaasti mukavaa iltapuuhaa viime syksynä.

Tähän mennessä kaikki, minkä elämässä on tehnyt keveällä otteella, on osoittautunut hedelmälliseksi. Leppoisasti siis tulevaisuutta kohti!

 

9

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s