Ultrapäivät 2018 – luennoimassa kuolemanrajakokemuksista

img_20180708_225251.jpg

Vietin ihanan viikonlopun Kuortaneella Ultrapäivillä, jossa kävin luennoimassa kuolemanrajakokemuksista. Puolitoistatuntinen hujahti hetkessä: kun puhuu omasta mielenkiinnon kohteestaan, siitä voisi puhua vaikka kuinka kauan.

img_20180708_180955.jpg

Sain ihania kommetteja ja kysymyksiä luennon jälkeen. Selvästi oltiin nyt niissä piireissä, joissa rajakokemuksia on koettu ja kokemuksia jaettu muiden kanssa. Minulle myös ehdotettiin stand up -koomikon uraa – ja olin siis puhumassa kuolemasta! Kuolemahan on ainakin kuolemanrajakokemusten näkökulmasta useimmiten positiivinen asia. Siitä on helppo puhua iloiten.

Meditaatiosta kävin kuuntelemassa kaksikin luentoa. Ja loistava yhteensattuma oli, että buddhalaismunkki Jampa Lungtog luennoi sisäisestä rauhasta juuri ennen minua. Siinä mielentilassa oli hyvin rauhallista mennä pitämään oma luento.

IMG_20180709_075803.jpg

Etnomusikologi minussa iloitsi kalevalaisesta runonlaulannasta, jota pääsin seuraamaan keskiyöllä järven rannalle. Arma (Anne-Marie Keckman) lauloi rummun säestyksellä kalevalaista runomittaa kauniissa auringonlaskussa. Huh, kuinka upea musiikkiperinne meillä Suomessa onkaan!

bdr

Tätä lisää! Oli ihanaa!

One thought on “Ultrapäivät 2018 – luennoimassa kuolemanrajakokemuksista

  1. Kiitos Miia ❤ ja myös kuolemanrajakokemukset olivat mielenkiintoista kuultavaa. Suomalaisilla on rikas perinne ja vahvat juuret myös tuonilmoisiin ja kaikenlaisia tarinoita, uskomuksia löytyy kautta suomenmaan ja saattaapa minulla itsellänikin olla jokunen jännittävä sekä sykähyttävä tarina. Nähdään taas!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s