Kuukausikatsaus: Helteinen heinäkuu

Manailin jo toukokuun puolella helteitä, jotka eivät ainoastaan tee kesäöistäni normaalia levottomampia, vaan hidastavat myös tehokkaasti väitöskirjani etenemistä. Enpä olisi uskonut, mikä hellekesä on tiedossa! Voin kuitenkin ylpeänä ilmoittaa, ettei väitöskirjani eteneminen ole täysin pysähtynyt: olen onnistunut tekemään artikkeliini loistavia kaavioita ilmastoidun auton takapenkillä. Että jos joskus on mietityttänyt, mitä jännää auton takapenkillä voi tehdä, niin tässäpä yksi kuumaakin kuumempi vaihtoehto: väkertää kaavioita väitöskirjaan.

Olen tänä kesänä onnistunut pakenemaan helteitä jo kahdesti Turun saariston vilvoittaviin merituuliin – nyt kun ne ensimmäistä kertaa elämässäni onnistuin löytämään. Olen pyörinyt oman elämäni Hämeessä ja itärajan tuntumassa, joten rannikkoseutu on minulle uusi tuttavuus ja olen aivan myyty. Huh, mitkä maisemat!

dav

Heinäkuun tärkein tapahtuma oli Ultrapäivät, jotka jäivät mieleeni hyvän tunnelman ansiosta. Oli mukava tavata aiheesta kiinnostuneita ja kuulla uusista kokemuksista. Odotan innolla tulevia luentoja ja tapahtumia (joista enemmän tietoa Luennot ja tapahtumat -sivulla).

img_20180801_212943-e1533148306424.jpg

Kuva: ULTRA-lehti/Marko Palojärvi

Kotisivuni saivat myös uuden ilmeen ja oman osoitteen heinäkuun aikana. Muistan, kuinka tein tammikuussa näitä sivuja vastahakoisesti, sillä en ole viime vuosina ollut mikään somemyönteisin ihminen. Laitoin jopa yliopiston jatko-opintojen verkostoitumis- ja somekurssin vetäjälle palautetta siitä, että tässä mitään blogia aleta pitämään. Väärässä olin: varmaankin puolet artikkeli-, luento- ja lehtijuttuyhteydenotoista on tullut näiden sivujen kautta. Olen kiitollinen kaikista yhteydenotoista. Luennoin ja kirjoitan lehtiin mielelläni jatkossakin.

Runokirjani on vihdoin valmis ja matkalla kovien kansien väliin. Heinäkuussa vielä pähkäiltiin taiton kanssa (ks. alla oleva kuva) ja kannen suunnittelu sai jopa dramaattisia käänteitä. Runojen kohdalla jo yksi pistekin tuntuu yhtä suurelta keskustelunaiheelta kuin maailmanpolitiikka. Välimerkkiväittelyt saivat välillä jopa absurdeja ulottuvuuksia. En olisi ikinä uskonut, kuinka suuren työn takana yksi kirja on, ellen olisi sellaisessa projektissa ollut mukana. Nyt jo kahdesti. Ja tulevaisuudessa toivottavasti vielä monta, monta kertaa!

img-20180620-wa0004.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s