Talviunet ovat ohi!

Hei kaikille pitkästä aikaa! Laitoin syksyllä nettisivuni talviuinumistilaan, sillä halusin keskittyä täysillä väitöskirjaani. Nyt talviunet ovat ohi, herään aamuisin ennen herätyskelloa ja ulkona on niin valoisaa, että pitää ihan silmiä siristellä, kun avaa verhot.

Olen talvisen hiljaisuuden ajan kirjoitellut, muuttanut isompaan asuntoon, maalannut asunnon seinät, tuijotellut ikkunasta lintuja, jotka pesivät vastapäisen talon räystään alle ja juonut litroittain vihreää teetä. Olen kirjoittanut väitösartikkeleita, kolmannen kirjan käsikirjoitusta, konferenssiabstrakteja ja onnittelutekstejä synttärikakkuihin.

Sain myös suurenmoisen tilaisuuden marraskuussa toimia residenssirunoilijana Maunulan kirjaston ja Kustaankartanon palvelukeskuksen yhteisprojektissa. Ohjasin yhdessä runoilija Juha Raution kanssa runotyöpajoja ikäihmisille, valmistelimme runotilaisuuksia, pidimme runoilijan vastaanottoa ja siinä sivussa tein, mitä toiseksi parhaiten osaan eli juttelin mukavia elämän viimeisistä hetkistä ihmisten kanssa, jotka viettivät elämän viimeisiä hetkiään. Kokemus oli hyvin antoisa siis kaikin puolin. Projektista lisää kirjaston jutussa:  “Residenssirunoilijat nostivat tunteet pintaan”.

Alkuvuoden olen voinut keskittyä täysillä kirjoittamiseen, sillä sain väitöskirjaani jo toisen apurahan. Tästä taivaallisen suuri kiitos Kirkon tutkimuskeskukselle! Jos joku haastattelisi minua jonkinlaiseen Päivä väitöskirjatutkijana -artikkeliin, antaisin tutkijan arjesta ehkä liiankin epärealistisen hyvän kuvan, sillä tunnen olevani jonkinlaisessa suojeluksen kuplassa täällä oman sohvani nurkassa kirjoittamassa, tutkimassa, vetämässä mielikuvitusprojekteja kirgisialaisten jatko-opiskelijoiden kanssa yliopiston etäkursseilla ja ihmetellen, että elämän voi elää myös näin. Jos tunnet palavaa halua ryhtyä tutkijaksi, suosittelen lämmöllä.

Mikä parasta: Kun suuntaa osan tutkimusta Lappiin, pääsee aika huikeisiin maisemiin tekemään väitöskirjan aineistonkeruuta kirpeässä 33 asteen pakkasessa.

Olen myös aktivoitunut kirjailijuuden saralla sosiaalisessa mielessä. Olen nyt sekä Helsingin kirjailijoiden että Suomen tietokirjailijoiden jäsen – kesärientoni tuplaantuivat siis hetkessä. Niitä ja kesää odottaen, lintuja kiikaroiden…

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s