Elämältä rauhoitettu elämä

Blogiaktiivisuuteni on jo lähes häkellyttävää. Vuosi sitten julkaisin ensimmäisen kirjani, viimeistelin runokirjani käsikirjoitusta ja suunnistin haastattelusta toiseen. Nyt olen edelleenkin tällä samalla sohvalla kuin viimeisimmässä blogipostauksessani, jonka kirjoitin helmikuussa. Aurinko on tullut esiin ja vastapäisen talon räystään alle pesiytyneet linnut ovat lisääntymispuuhissa.

Kevät on tullut. Kuolemaa tapahtunut, kaksi artikkelia valmistunut, kaksi opintopistettä  ilmestynyt suoritusotteelle ja apurahoja haettu.

Mutta muuallakin on istuskeltu kuin sohvalla. Maaliskuussa kävin Kouvolan kansalaisopistossa puhumassa kuolemanrajakokemuksista. Oli innostavaa ja energisoivaa puhua pitkästä aikaa iloisista asioista. Osallistuin viime viikolla myös Poets for Future -runomaratoniin eduskuntatalon portailla lausumalla oman näkemykseni ilmastonmuutoksesta. Oli huikeaa esiintyä niin upeassa porukassa.

Näyttökuva 2019-4-1 kello 16.16.05

Valtaosan ajasta olen kuitenkin ollut uppoutuneena tutkimukseeni. Väitöskirjani kolmannen artikkelin aineisto antaakin reippaan synkeän vastapainon rajakokemuksille ja runoille. Tauotan päivittäistä eutanasiakeskustelun analyysiani komediasarjoilla, jottei olo käy liian raskaaksi. Kevennän arkeani, meditoin ja joogaan ahkerasti, soitan pianolla Järnefeltin Berceusea, sillä se näyttää sopivan myös alakerran naapurilleni. Mikä tärkeintä: olen lopettanut uutisten lukemisen. Huomasin, että uutissivustoihin menee aikaa, jonka voisi käyttää johonkin järkevämpään kuten meditaatioon tai lintujen kiikarointiin. Meditaatio myös laskee stressitasoja, kun taas uutiset – etenkin ikävät sellaiset – nostavat niitä. Maailma ei ole yhtään parempi paikka, jos herään keskellä yötä pohtimaan hyönteisten tulevaisuutta.

Kokeilen uutislakkoa aluksi viikon ajan. Voin raportoida tuntemuksista viikon päästä, mikäli en ole ryhtynyt somelakkoon. Kaikki on mahdollista. Erakoituminen, luostari, autiomaja Lapissa, uskomaton kenttätyömahdollisuus jossain internetin ulottumattomissa. Ruuhkavuodet, joita on jo tovin odoteltu.

Mitä vain ihanaa voi tapahtua.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s