Rakkaus on opettajan työn perusta

Kun palaa toukokuussa kahden viikon matkalta Suomeen, näkee hämmästyttävän muutoksen luonnossa. Ikkunasta näkyvä vaahtera on jo kesäkunnossa, kun ennen matkaa lehdet olivat vielä nupuilla.

Olen asunut nyt puoli vuotta uudessa asunnossani, joka sijaitsee sadan metrin päässä entisestä asunnostani. Tuntuu siltä kuin olisin muuttanut kaupungista maalle. Ennen keittiön ikkunastani näkyi juna-asema, nyt näen puita. Ennen kuulin liikenteen melun, nyt lintujen laulua.

Hämmentävää ajatella, että ennen pidin betonista.

Elämäni on tällä hetkellä hyvin rauhaisaa, innostavaakin. Aloitin eilen opettajaopinnot Haaga-Helian opettajakorkeakoulussa. Olin kuullut siitä kavereiltani paljon hyvää ja olen jo ensimmäisen päivän jälkeen innoissani siitä, että tein hyvän valinnan. Alkuluennoilla puhuttiin rakkaudesta, hyvyydestä ja maailmanparantamisesta. Mietin, onko tämä nyt jotain omaa manifestointiani, mutta ilmeisesti pehmeät arvot ovat nyt kovia arvoja.

“Rakkaus on opettajan työn perusta” kuulostaa lähes vallankumoukselliselta. Rakkaus voisi olla kaiken työn perusta. Kaiken perusta. Kaikki.

Kun illan tieteellinen lukupiirikin lopetettiin meditaatiohetkeen, olin entistä vakuuttuneempi siitä, että ihminen luo oman todellisuutensa. Kaiken tämän hyvän keskellä kaikki muu tuntuu toisarvoiselta.

Vastoinkäymiset eivät hätkähdytä. Sulkeutuvat ovet ovat avautuvia ikkunoita. Kiertoteillä on paremmat maisemat kuin moottoriteillä.

IMG_4126

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s