Kesäpäivitys kirjoittamisen keskeltä

Vähäinen, lähes olematon, somettaminen on ekoteko! Tämä uutinen ilahdutti minua eniten tänä kesänä. Sen jälkeen päätin laajentaa aiemmin aloittamani uutislakon vieläkin laajemmalle, sillä some- ja uutislakko näinä informaatiotulvan aikoina on hurjempaa extremeilyä kuin laskuvarjohypyt ja taannoiset reissuni Pohjois-Koreaan, Siperiaan ja Tsernobyliin.

Jotta saisin tämänhetkisen kirjoittamisprojektini kunnialla loppuun ennen seuraavan aloittamista syyskuussa, olen vähentänyt netin käytön ihan minimiin. Kun kirjoittaa kirjaa, on luotava turvallinen kupla ilman häiriöitä. Aikatauluni on myös tiukilla, sillä kahden kirjoitusprojektin ohella teen kunniallisesti opettajaopintojani ja väitöskirjaa.

Kun jo aiemmin sain karsittua arjestani sellaiset aikatuhlarit, kuten Tätä et tiennyt parsakaalista -uutiset, aion karsia uutisvirrastani nyt myös kaikki muiden manifestoimat ja tulkitsemat näkemykset maailmasta. En ole varma, tekeekö jatkuva uutisten lukeminen ja kollektiivisen ahdistuksen tiedostaminen kenellekään hyvää.

Tyylikkäintä ei ole olla in vaan out. Tässä ollaan jo muutaman askeleen päässä haaveilemastani erakkoluostarista.

Olen tänä kesänä tehnyt kuitenkin muutakin kuin kuunnellut Jaron Lanierin äänikirjaa 10 syytä tuhota kaikki sometilit nyt. Olen suorittanut opettajaopintoja, livahtanut aitojen läpi tutkimaan Prora-hotellin raunioita Pohjois-Saksassa, majaillut hollantilaisen kaverini luona, tanssinut häitä rantakalliolla ja syönyt viikon verran kurkkuviipaleita urheiluleirillä, jossa kasvissyöjiä ei ilmoituksestani huolimatta otettukaan huomioon.

Parvekekukkasistani valtaosa on vielä elossa.
Kesä on livahtanut ohi.
Aurinko näyttäytyy enää vain aamuisin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s